Spring naar inhoud

Overzicht

 • Elf kandidaten Baanbrekend Drechtsteden als zij-instromer aan de slag


  Op 6 maart was het feest bij Schilder^sCOOL Dordrecht. Er is namelijk gevierd dat elf kandidaten vanuit Baanbrekend Drechtsteden starten als zij-instromer. Zij beginnen aan een traject van zo'n anderhalf jaar dat uiteindelijk, indien succesvol wordt afgerond, zal resulteren in een baan als schilder.

  Succesvolle pilot

  De pilot 'Traject Zij-instromen van Schilders' wordt ondersteund door Baanbrekend Drechtsteden, het samenwerkingsverband voor werkgevers dat bestaat uit de Sociale Dienst Drechtsteden, UWV en Randstad Groep Nederland. De pilot is in vier regio's uitgezet; Rotterdam, Dordrecht, Amersfoort en Geldermalsen. Regio Dordrecht is het meest succesvol met elf kandidaten.

  Het traject

  Alle kandidaten starten met een traject dat bestaat uit 10 weken opleiding, een proefplaatsing bij een werkgever, een contract voor minimaal 6 maanden via Faber Personeelsdiensten, scholing en nog een contract voor minimaal 6 maanden, ook weer via Faber Personeelsdiensten. Eind 2018 beschikken de kandidaten over een certificaat schilder niveau 2 inclusief VCA- en Hoogwerkerscertificaat.

  Scholingsvoucher

  Aan het opleiden, de diverse cursussen (VCA- en Hoogwerkerscursus), kleding en handgereedschap zijn kosten verbonden. Alle kandidaten ontvangen een zogenaamde scholingsvoucher waarmee genoemde kosten worden gedekt. Faber Personeelsdiensten en Schilder^sCOOL hebben zich garant gesteld voor de uitbetaling van de scholingsvoucher.

  SchildersCool
   
 • Twintig mensen met een arbeidsbeperking aan de slag bij HVC


  Op maandag 20 februari 2017 hebben Peter Heijkoop, regionaal portefeuillehouder Werk en Inkomen, en Menno Timmerman, directeur grondstoffen HVC, een contract ondertekend waardoor twintig mensen met een arbeidsbeperking aan de slag kunnen bij HVC.

  Wasmachines, mobieltjes, strijkbouten, koffiemachines, computers. Bij de milieustraten in de regio Dordrecht komt jaarlijks 5000 ton aan elektrische en elektronische apparaten uit Zuid-Holland binnen, die worden gesorteerd en gedemonteerd in twintig stromen. Wat nog functioneert, gaat naar kringloopwinkel Opnieuw & Co. De rest wordt na sortering verkocht om verder tot grondstoffen voor nieuwe producten te worden hergebruikt. Menno Timmerman: "In een nieuwe productielijn wil HVC zoveel mogelijk waardevolle materialen uit de apparaten halen. Hierdoor kunnen twintig mensen extra aan de slag. Juist voor dit soort werkzaamheden zetten wij graag werknemers met een arbeidsbeperking in. Wij hebben daar al goede ervaringen mee bij de bestaande sorteerlijn. Baanbrekend Drechtsteden helpt ons bij de werving en selectie.”

  Waardevol

  HVC is één van de bedrijven waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk zijn.  Peter Heijkoop: "Steeds meer bedrijven in de regio Drechtsteden kiezen voor sociaal ondernemen. Zij hebben ontdekt dat mensen met een arbeidsbeperking zeer waardevol zijn in hun bedrijven. Mooi om te zien dat deze bedrijven zo trots zijn op hun werknemers. En daarmee een voorbeeld zijn voor andere bedrijven waardoor meer mensen kans hebben op een baan.

  HVC
   
 • Baanbrekend Drechtsteden ondersteunt Dag van de 1000 Voorbeelden

  Donderdag 16 februari stond in het teken van de Dag van de Duizend Voorbeelden. Een landelijk initiatief van VNO-NCW, MKB-Nederland en LTO Nederland en onderdeel van de Banenafspraak. Deze afspraak, in 2013 gemaakt tussen overheid, werkgevers- en werknemersorganisaties heeft als doel dat er 125.000 banen gerealiseerd worden voor mensen met een arbeidsbeperking.

  Sociaal ondernemen

  Baanbrekend Drechtsteden, het samenwerkingsverband tussen de Sociale Dienst Drechtsteden, UWV en Randstad Groep Nederland, ondersteunt het landelijke initiatief. Verschillende bedrijven in de regio Drechtsteden die mensen met een arbeidsbeperking in dienst nemen zijn in het zonnetje gezet. Portefeuillehouder Werk en Inkomen van de Drechtsteden, Peter Heijkoop, bezocht 'sociale ondernemers' Electroplast en FC Dordrecht.

  Electroplast en FC Dordrecht

  Producent en leverancier van kunststof producten Electroplast heeft inmiddels zes werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst. Op 16 februari treden zeven nieuwe en jonge werknemers in dienst bij eerste divisionist FC Dordrecht. De voetbalclub aan de Krommedijk biedt verschillende werkzaamheden aan jongeren met een arbeidshandicap. Mooie ontwikkelingen die we vanuit Baanbrekend Drechtsteden van harte toejuichen.