Stichting MBO Dordrecht en WSP BBD slaan handen ineen tijdens Impact Day Drechtsteden

Impact Day Drechtsteden

Op 22 juni 2023 organiseren Stichting Maatschappelijk Betrokken Ondernemen in Dordrecht (Stichting MBO Dordrecht) en WerkgeversServicepunt Baanbrekend Drechtsteden (WSP BBD) Impact Day Drechtsteden. Een event voor en door werkgevers in de Drechtsteden.


Waarom Impact Day Drechtsteden?

Impact Day Drechtsteden is een vervolg op de Social Impact Awards (SIA). Met dit event zetten we werkgevers die impact maken in het zonnetje. We merkten dat de kracht vooral zat in het waarderen van de inzet van werkgevers inclusief werkgeverschap en het inspireren van andere werkgevers. Het award-element besloten we los te laten. Rond die tijd kwamen we ook Stichting MBO Dordrecht tegen. De stichting adviseert, faciliteert en organiseert (events) waar nodig om Ondernemen met impact gericht in te vullen op een manier die bij de werkgever past. We hebben de krachten gebundeld en 'Impact Day Drechtsteden' is een feit.


Naast inclusie ook oog voor bestaanszekerheid en duurzaamheid

Inclusie, het hoofdthema tijdens de SIA, is nog steeds relevant, maar tijdens Impact Day Drechtsteden staan ook bestaanszekerheid en duurzaamheid centraal.
Bestaanszekerheid, duurzaamheid en inclusie noemt Stichting MBO Dordrecht de zogenaamde Drechtse Doelen. Deze doelen zijn een afgeleide van de zeventien wereldwijde Sustainable Development Goals, maar volledig ge├źnt op de grootste maatschappelijke uitdagingen dicht bij huis. Daardoor zijn ze tastbaar, herkenbaar en concreet. Met het inzetten op deze doelen volgen bedrijven en overheid in de regio dezelfde maatschappelijke agenda en wordt samengewerkt aan een betere samenleving. De Drechtse Doelen zijn leidraad bij het label Ondernemen met impact Drechtsteden.


Opzet Impact Day Drechtsteden

Met het event brengen we alle elementen van maatschappelijk ondernemen bij elkaar. We hebben inspirerende sprekers en geven podium aan een aantal van onze ondernemers met impact uit ons netwerk. Voor en door werkgevers dus! Dat doen we met 'inspiratiesessies' waarin zij laten zien wat ze doen en hoe dat impact maakt. We trappen Impact Day Drechtsteden af met Filemon Wesselink en sluiten af met een spetterende performance van Thijs Lindhout.


Meer informatie over Impact Day Drechtsteden vindt u hier.


Aanmelden?

Geïnspireerd geraakt? Dan zien we u graag op 22 juni! Aanmelden kan via: baanbrekend@drechtsteden.nl.