adviseur


Over ons


WerkgeversServicepunt Baanbrekend Drechtsteden (WSP BBD) is een samenwerkingsverband tussen Sociale Dienst Drechtsteden, UWV en Randstad Groep Nederland. Het zet zich in voor een duurzame en inclusieve arbeidsmarkt door werkgevers te ondersteunen bij maatschappelijk betrokken ondernemen en kandidaten te ontwikkelen naar werk.  


Visie

Wie werkt, is geestelijk en lichamelijk gezonder dan iemand die niet werkt. WSP BBD gelooft in een arbeidsmarkt waar plaats is voor iedereen, ongeacht opleidingsniveau, ervaring of eventuele beperking. WSP BBD werkt vanuit deze visie samen met werkgevers, werknemers en samenwerkingspartners. 

Werkwijze

WSP BBD vindt het belangrijk dat inwoners een werkplek krijgen bij een werkgever die zich bewust is van de mogelijkheden èn uitdagingen van de werknemer. Daarom zetWSP BBD zich in op actieve begeleiding van werkgevers op weg naar maatschappelijk betrokken werkgeverschap. We stimuleren, faciliteren en adviseren. 


Kijk hier voor meer informatie over de dienstverlening aan werkgevers. 


Naast de ondersteuning van werkgevers biedt WSP BBD begeleiding aan kandidaten op weg naar werk. Voor een deel zijn dit kandidaten met recente werkervaring die een WW-uitkering, via UWV, ontvangen. Zij kunnen vaak direct doorstromen naar werk. Daarnaast begeleiden we kandidaten die al langere tijd niet werken of een arbeidsbeperking hebben. Zij doorlopen een ontwikkeltraject op weg naar werk. 


Sectorteams

We richten ons op de kansrijke sectoren in de Drechtsteden. Daarvoor werken we samen met verschillende bedrijven in verschillende sectoren.