'We kijken naar wat iemand kan en zetten in op je kwaliteiten. Je ziet mensen opbloeien.'

Genieten van het groen in de Drechtsteden, dat kan onder andere door de inzet van A-Garden. Zij houden de groenvoorzieningen in de regio schoon en netjes met een gemotiveerd team. Veel van de werknemers zijn zij-instromers of medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Er is voor iedereen plek. "Je kunt van iedereen leren en we hebben allemaal onze talenten. We kijken naar wat iemand kan en zetten in op je kwaliteiten. Je ziet mensen opbloeien, omdat ze zoveel meer kunnen dan er op papier staat," vertelt Martin, hoofd bedrijfsbureau bij A-Garden. 

A-Garden werkt al lange tijd met WSP BBD samen. In de vorige nieuwsbrief kon u al lezen over de mooie samenwerking tussen A-Garden en Profila zorggroep. “Zoveel mensen die wel willen werken vallen tussen wal en schip, we willen hen zien en kansen geven,” zegt Martin. Daar hebben ze een hele eigen techniek voor: ze werken met 'toveniers', oftewel een hovenier die goed ziet wat iedereen kan en ieders kwaliteiten op de juiste plek kan inzetten. Dat is de combinatie tussen vakkennis en sociaal waar A-Garden voor staat. Gemiddeld draait A-Garden 30% SROI per opdracht en hun werknemers werken met veel plezier. Zo bijvoorbeeld Oleg, een dove man uit Oekraïne. Samen met zijn teamleider Frans en collega Marcel hebben ze een manier gevonden om te communiceren en werken nu succesvol samen. “In ons groepje van vier hebben we allemaal een taak, zo werkt het fijn samen. En we doen ook leuke dingen samen. Binnenkort gaan we bijvoorbeeld samen wokken.”


- Martin A-Garden
A-Garden

‘Samen met Baanbrekend vonden we de juiste uitdaging voor kandidaten. De adviseur hielp ons met het gebruiken van de juiste regelingen. Maatschappelijk verantwoord ondernemen was nog nooit zo makkelijk!’
Albert de Vries, AssemblyPartner BV
In de bundel Succesverhalen in de Praktijk (LINK) vertellen negen kandidaten en werkgevers over hun ervaringen met elkaar en met Baanbrekend Drechtsteden. Deze bedrijven gingen u voor. Zij werken al samen met Baanbrekend Drechtsteden.