Werken in de bouw- en infrasector via D'Akademie

Jan Rademaker van DordtMij en Daizy van der MeulenOp maandag 25 maart ondertekenden Jan Rademaker van DordtMij en Daizy van der Meulen van Baanbrekend Drechtsteden de overeenkomst D'Akademie. Deze overeenkomst is erop gericht om mensen met een afstand op de arbeidsmarkt nieuwe kansen te bieden op een baan in de bouw- en infrasector.


Overeenkomst D'Akademie

Kandidaten die kiezen voor de bouw- infrasector krijgen een overeenkomst van 7 maanden zonder uitzendbeding aangeboden. In deze 7 maanden kunnen zij op een of meerdere werkplekken ervaring opdoen. Daar waar mogelijk of noodzakelijk worden passende opleidingen en/of cursussen aangeboden. Denk bijvoorbeeld aan VCA, machinist (bediening diverse machines) of betonreparateur.

Social Return On Investment (SROI)

De samenwerking is gebaseerd op Social Return On Investment (SROI). SROI is een aanpak waarmee werkgelegenheid wordt gecreƫerd voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De zeven Drechtsteden kunnen bij het verstrekken van bouw-/infra opdrachten bedrijven verplichten om kwetsbare groepen op de arbeidsmarkt te betrekken bij de uitvoering van de opdracht.