Spring naar inhoud

Vragen en antwoorden voor werkgevers (inz. coronavirus)

We merken dat werkgevers in de Drechtsteden als gevolg van de ontwikkelingen rondom het coronavirus de nodige vragen hebben. Dat begrijpen wij. Daarom stelden we een Q&A op. Deze actualiseren we regelmatig.


Verschillende regelingen voor ondernemers

Het Kabinet heeft verschillende regelingen aangekondigd om het bedrijfsleven door de crisis te helpen en om werkgelegenheid te behouden. Klik hier voor actuele informatie. Hieronder een beknopt overzicht:1. De Tijdelijke Overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) geldt voor zelfstandig ondernemers (waaronder zzp’ers) die in de knel komen door de coronacrisis. Voor hen is er financiële ondersteuning beschikbaar gesteld. Dit kan in de vorm van een uitkering voor levensonderhoud of in de vorm van een krediet voor bedrijfskapitaal. De regeling gold van 1 maart 2020 tot en met 31 mei 2020, maar is op 28 mei 2020 met vier maanden verlengd. 

- De inkomensondersteuning kan worden aangevraagd bij de Sociale Dienst Drechtsteden. Klik hier voor meer informatie.
- Een lening voor bedrijfskapitaal kan worden aangevraagd bij het Regionaal Bureau voor Zelfstandigen (RBZ) in Rotterdam.


2. De Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren (TOGS) is voor ondernemers die directe schade ondervinden van diverse kabinetsmaatregelen om het COVID-19 virus in te dammen. Gedupeerde ondernemers ontvangen een eenmalige tegemoetkoming van € 4.000 om hun vaste lasten te kunnen betalen. Dit kan worden aangevraagd bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).


3. De Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) is bedoeld voor alle bedrijven die meer dan 20% omzetverlies hebben geleden door de coronacrisis. De NOW zorgt ervoor dat de salarissen kunnen worden doorbetaald en biedt een tegemoetkoming tot 90% van de loonkosten. Een aanvraag indienen kan via UWV


PDF-bestandKlik hier voor de Q & A


Vragen of opmerkingen?

Heeft u na het lezen van dit nieuwsbericht vragen of mist u informatie, dat relevant is voor werkgevers? Laat het ons weten. U kunt ons telefonisch bereiken via 078 – 770 8770 of via ons e-mailadres: baanbrekend@drechtsteden.nl.


Bereikbaarheid Baanbrekend Drechtsteden

Bijna al onze medewerkers werken vanuit huis en dankzij ons centrale online systeem werken wij zoals u van ons gewend bent.

Ook telefonisch en via e-mail zijn wij bereikbaar (078 – 770 8770 / baanbrekend@drechtsteden.nl). Natuurlijk kunt u ook contact opnemen met uw vaste accountadviseur via de bekende telefoonnummers.Laatste update: 28 mei 2020