Spring naar inhoud

Vragen en antwoorden voor werkgevers (inz. coronavirus)

We merken dat werkgevers in de Drechtsteden als gevolg van de ontwikkelingen rondom het coronavirus de nodige vragen hebben. Dat begrijpen wij. Daarom stelden we een Q&A op. Deze actualiseren we regelmatig.


Verschillende regelingen voor ondernemers

Het Kabinet heeft verschillende regelingen aangekondigd om het bedrijfsleven door de crisis te helpen en om werkgelegenheid te behouden. Klik hier voor actuele informatie. Hieronder een beknopt overzicht:1. De Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) geldt voor zelfstandig ondernemers (waaronder zzp’ers) die in de knel komen door de coronacrisis. Voor hen is er financiële ondersteuning beschikbaar gesteld. Dit kan in de vorm van een uitkering voor levensonderhoud of in de vorm van een krediet voor bedrijfskapitaal.

- De Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo-3) kan worden aangevraagd. Gaat u hiervoor naar de website van de Sociale Dienst Drechtsteden.
- Een lening voor bedrijfskapitaal kan worden aangevraagd bij het Regionaal Bureau voor Zelfstandigen (RBZ) in Rotterdam.


2. Vanuit de RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland) is gewerkt aan een tegemoetkoming voor ondernemers. Meer over de tegemoetkoming op de website van de RVO.


3. Een aanvraag voor de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) is niet langer mogelijk. Kijk voor de laatste informatie hierover op rijksoverheid.nl.


Vragen of opmerkingen?

Heeft u na het lezen van dit nieuwsbericht vragen of mist u informatie, dat relevant is voor werkgevers? Laat het ons weten. U kunt ons telefonisch bereiken via 078 – 770 8770 of via ons e-mailadres: baanbrekend@drechtsteden.nl.


Bereikbaarheid Baanbrekend Drechtsteden

Bijna al onze medewerkers werken vanuit huis en dankzij ons centrale online systeem werken wij zoals u van ons gewend bent.

Ook telefonisch en via e-mail zijn wij bereikbaar (078 – 770 8770 / baanbrekend@drechtsteden.nl). Natuurlijk kunt u ook contact opnemen met uw vaste accountadviseur via de bekende telefoonnummers.Laatste update: 1 oktober 2020