Update voor werkgevers (inz. coronavirus)

Coronavirus

We merken dat werkgevers in de Drechtsteden als gevolg van de ontwikkelingen rondom het coronavirus de nodige vragen hebben. Dat begrijpen wij. Via dit nieuwsbericht houden we u regelmatig op de hoogte.


Verschillende regelingen voor ondernemers

Het Kabinet heeft verschillende regelingen aangekondigd om het bedrijfsleven door de crisis te helpen en om werkgelegenheid te behouden. Klik hier voor actuele informatie. De Sociale Dienst Drechtsteden ondersteunt zelfstandig ondernemers in de Drechtsteden met de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) en met de Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK).


Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo)

De Tozo geldt voor zelfstandig ondernemers (waaronder zzp’ers) die in de knel komen door de coronacrisis. Voor hen is er financiële ondersteuning beschikbaar gesteld. Dit kan in de vorm van een uitkering voor levensonderhoud of in de vorm van een krediet voor bedrijfskapitaal.

- De Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo-4) kan worden aangevraagd. Gaat u hiervoor naar de website van de Sociale Dienst Drechtsteden.
- Een lening voor bedrijfskapitaal kan worden aangevraagd bij het Regionaal Bureau voor Zelfstandigen, RBZ, in Rotterdam.


Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK)

Voor inwoners van de Drechtsteden biedt de sociale dienst vanaf 5 maart 2021 de Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK) aan. De TONK is bedoeld voor diegenen die, als gevolg van de coronacrisis, hun woonkosten (huur of de hypotheek en de kosten van elektriciteit en gas) tijdelijk niet kunnen betalen. Gaat u voor meer informatie en/of aanvragen van de TONK naar de website van de Sociale Dienst Drechtsteden.


Vragen of opmerkingen?

Heeft u na het lezen van dit nieuwsbericht vragen of mist u informatie, dat relevant is voor werkgevers? Laat het ons weten. U kunt ons telefonisch bereiken via 078 – 770 8770 of via ons e-mailadres: baanbrekend@drechtsteden.nl.


Bereikbaarheid Baanbrekend Drechtsteden

Bijna al onze medewerkers werken vanuit huis en dankzij ons centrale online systeem werken wij zoals u van ons gewend bent.

Ook telefonisch en via e-mail zijn wij bereikbaar (078 – 770 8770 / baanbrekend@drechtsteden.nl). Natuurlijk kunt u ook contact opnemen met uw vaste accountadviseur via de bekende telefoonnummers.Laatste update: 1 april 2021