Terugblik: Week van de 1000 Voorbeelden

Logo week van de 100 woordenIn de week van 26 tot en met 30 oktober hebben we sociaal ondernemen, inclusiviteit en diversiteit (extra) aandacht gegeven. Zowel landelijk als lokaal werden sociaal ondernemers in het zonnetje gezet. We kijken terug op een geslaagde week.


Sociaal ondernemers in beeld

Vorig jaar hebben 4 sociaal ondernemers in de Drechtsteden een Social Impact Award gewonnen. Dit jaar reiken we deze prijzen, als gevolg van de coronacrisis niet uit, maar we waren wel heel benieuwd naar deze ondernemers. We gingen bij hen langs, keken met hen terug op het afgelopen jaar en kijken met hen vooruit naar de toekomst. Benieuwd naar wat zij te vertellen hebben? Kijk onderstaande video's.


> Sociaal ondernemer uitgelicht: Maja Roubos van De Lange Wei
> Sociaal ondernemer uitgelicht: Jan Rademaker van Dordtmij
> Sociaal ondernemer uitgelicht: Farhad Hosseini van FRS Fietsen
> Sociaal ondernemer uitgelicht: Jeroen Lemkes van Jumbo Sterrenburg


Webinar met Marjolein ten Hoonte

In de Week van de 1000 Voorbeelden hebben we via een livestream een webinar uitgezonden, waarin Marjolein ten Hoonte (directeur Arbeidsmarkt en Mvo bij Randstadgroep Nederland) werd geïnterviewd. Ronald Vonk, afdelingshoofd van Baanbrekend Drechtsteden, stelde haar een aantal vragen. Heeft u de webinar gemist? Geen probleem. Door op onderstaande link te klikken kunt u de webinar terugkijken.


> Klik hier voor het terugkijken van de webinar met Marjolein ten Hoonte


Kandidaten in beeld

Sociaal ondernemers hebben oog voor de kwetsbaren in onze samenleving. Zij helpen mensen aan werk die bijvoorbeeld een arbeidsbeperking hebben. Maar wie zijn nu deze mensen? We brengen ze graag in beeld. Dat deden we in de Week van de 1000 Voorbeelden niet alleen door filmpjes te laten zien, maar ook door kandidaten te pitchen. Daar zijn mooie reacties op gekomen en de kans is groot dat deze kandidaten binnenkort aan het werk zijn.


Aandacht in de media

De Week van de 1000 Voorbeelden is niet onopgemerkt gebleven. Onder andere lokale media hebben een paar mooie artikelen gepubliceerd:


PDF-bestand> Artikel in AD: Zo helpen de Drechtsteden duizenden inwoners met een beperking aan een betaalde baan

PDF-bestand> Artikel AD: Deze ondernemers in de Drechtsteden nemen mensen met een beperking dolgraag in dienst

PDF-bestand> Artikel AD: Dordtse Shemene (24) werd steevast afgewezen om haar beperking, nu floreert ze als conciërge

 


Ook sociaal ondernemen? Neem contact met ons op via baanbrekend@drechtsteden.nl / bel naar: 078 770 8770.