Spring naar inhoud

Social Impact Award 2019

Het realiseren van 'social impact' speelt een steeds belangrijkere rol bij ondernemingen in de Drechtsteden. Met de Social Impact Award by Baanbrekend Drechtsteden zetten we de ondernemer met de grootste maatschappelijke relevantie in het zonnetje. Met deze award willen we zowel andere werkgevers inspireren als laten zien dat social impact ook economische impact kan hebben.


Baanbrekend Drechtsteden nomineert ondernemingen die laten zien dat een gezonde bedrijfsvoering prima samen kan gaan met het aan het werk helpen van mensen met een beperking. 


"Ik ben heel blij met alle sociale ondernemers in onze regio. En dat mogen er nog meer worden. Sociaal ondernemers zijn onmisbaar, omdat zij ook mensen met een arbeidsbeperking aan een baan helpen, ofwel mensen die anders aan de kant staan. Het hebben van werk biedt voor deze mensen een goede basis om een zelfstandig(er) bestaan op te bouwen en actief aan de samenleving deel te nemen" (Peter Heijkoop, Portefeuillehouder Werk & Inkomen van de Drechtsteden).


Social Impact Award

Een onafhankelijke vakjury bepaalt welke ondernemer de Social Impact Award in de wacht sleept. In tegenstelling tot voorgaande jaren worden prijzen uitgedeeld in 3 categorieën. Per categorie bestaat de prijs uit een fysieke award, een geldbedrag én een interview in een (werkgevers)magazine.


Terugblik 2018

In 2018 hebben we voor de tweede keer de Social Impact Award uitgereikt. De meest sociale ondernemer was, volgens de jury, Taxi Stam BV. Peute ging er met de publieksprijs vandoor.


Sociaal ondernemers in beeld

Naast Taxi Stam BV en Peute zijn er vele andere sociaal ondernemers actief. Bedrijven die ook mensen met een arbeidsbeperking aan een baan helpen. Het hebben van werk biedt voor deze mensen een goede basis om een zelfstandig(er) bestaan op te bouwen en actief aan de samenleving deel te nemen. We laten deze ondernemers graag zelf aan het woord. In onderstaand filmpje leggen de ondernemers uit wat social impact voor hen betekent:

Sociaal ondernemers in beeld (2018).


Aanmelden

"Graag nodig ik u uit voor de jaarlijkse werkgeversbijeenkomst van Baanbrekend Drechtsteden op dinsdag 12 november 2019. Ook dit jaar wordt de Social Impact Award uitgereikt.


U kunt zich aanmelden door op onderstaande link te klikken. Zodra u, na het invullen van de gegevens, op de knop 'Verstuur formulier' hebt geklikt, komt uw aanmelding bij Baanbrekend Drechtsteden uit".


Daizy van der Meulen
Manager Baanbrekend Drechtsteden


Aanmeldformulier werkgeversbijeenkomst