Spring naar inhoud

Social Impact Award 2018

Het realiseren van 'social impact' speelt een steeds belangrijkere rol bij ondernemingen in de Drechtsteden. Met de Social Impact Award by Baanbrekend Drechtsteden zetten we de ondernemer met de grootste maatschappelijke relevantie in het zonnetje. Met deze award willen we zowel andere werkgevers inspireren als laten zien dat social impact ook economische impact kan hebben.


Baanbrekend Drechtsteden nomineert ondernemingen die laten zien dat een gezonde bedrijfsvoering prima samen kan gaan met het aan het werk helpen van mensen met een beperking. 


"Ik ben heel blij met alle sociale ondernemers in onze regio. En dat mogen er nog meer worden. Sociaal ondernemers zijn onmisbaar, omdat zij ook mensen met een arbeidsbeperking aan een baan helpen, ofwel mensen die anders aan de kant staan. Het hebben van werk biedt voor deze mensen een goede basis om een zelfstandig(er) bestaan op te bouwen en actief aan de samenleving deel te nemen" (Peter Heijkoop, Portefeuillehouder Werk & Inkomen van de Drechtsteden).


Social Impact Award - Vakjuryprijs

Een onafhankelijke vakjury bepaalt welke ondernemer de Social Impact Award in de wacht sleept. Deze prijs bestaat uit een fysieke award, een geldbedrag van
€ 3.000,- én een interview in een (werkgevers)magazine.


Social Impact Award - Publieksprijs

Nieuw dit jaar is de publieksprijs. Ook deze prijs bestaat uit een fysieke award, een geldbedrag van € 3.000,- én een interview in een (werkgevers)magazine. Het grote verschil ten opzichte van de vakjuryprijs is dat de ondernemer wint die de meeste stemmen krijgt. Meer informatie over de stemmingsprocedure volgt...


Terugblik 2017

In 2017 hebben we voor de eerste keer de Social Impact Award uitgereikt. De meest sociale ondernemer was, volgens de jury, Subway. 's Werelds grootste keten van 'submarine'-broodjes werkt met diverse franchisenemers. In Dordrecht worden twee Subway's gerund. "Elke vestiging is verantwoordelijk voor zijn eigen personeel. Wij hebben er bewust voor gekozen om mensen een kans te geven die aan de rand van de maatschappij staan. Uiteraard ging dat niet zonder slag of stoot. Het was zoeken naar mogelijkheden om hen volledig te laten meedraaien. Belangrijkste uitgangspunten zijn dat onze gasten geen verschillen merken en dat de medewerker zich op zijn gemakt voelt" (aldus de eigenaresse in een interview met Drechtsteden Business, uitgave: december 2017).

Benieuwd naar hoe Subway sociaal ondernemen toepast in de praktijk? Bekijk dit filmpje.


Sociaal ondernemers in beeld

Naast Subway zijn er vele andere sociaal ondernemers actief. Bedrijven die ook mensen met een arbeidsbeperking aan een baan helpen. Het hebben van werk biedt voor deze mensen een goede basis om een zelfstandig(er) bestaan op te bouwen en actief aan de samenleving deel te nemen. We laten deze ondernemers graag zelf aan het woord. In onderstaand filmpje leggen de ondernemers uit wat social impact voor hen betekent:

Sociaal ondernemers in beeld.