Spring naar inhoud

Social Impact (Award)

Het realiseren van 'social impact' speelt een steeds belangrijkere rol bij ondernemingen in de Drechtsteden. Met de Social Impact Award by Baanbrekend Drechtsteden zetten we de ondernemer met de grootste maatschappelijke relevantie in het zonnetje. Met deze award willen we zowel andere werkgevers inspireren als laten zien dat social impact ook economische impact kan hebben.


Baanbrekend Drechtsteden nomineert ondernemingen die laten zien dat een gezonde bedrijfsvoering prima samen kan gaan met het aan het werk helpen van mensen met een beperking. 


"Ik ben heel blij met alle sociale ondernemers in onze regio. En dat mogen er nog meer worden. Sociaal ondernemers zijn onmisbaar, omdat zij ook mensen met een arbeidsbeperking aan een baan helpen, ofwel mensen die anders aan de kant staan. Het hebben van werk biedt voor deze mensen een goede basis om een zelfstandig(er) bestaan op te bouwen en actief aan de samenleving deel te nemen" (Peter Heijkoop, Portefeuillehouder Werk & Inkomen van de Drechtsteden).


Social Impact Award

Een onafhankelijke jury bepaalt welke ondernemer de Social Impact Award in de wacht sleept. De prijzen worden uitgereikt in 3 categorieën. Per categorie bestaat de prijs uit een fysieke award, een geldbedrag én een interview in een (werkgevers)magazine.


Terugblik 2019

Dat sociaal ondernemen een steeds grotere rol speelt in de Drechtsteden blijkt wel uit het aantal genomineerden in 2019. Waren het in 2018 nog 31 sociaal ondernemers die in aanmerking kwamen voor het winnen van de Social Impact Award; in 2019 waren dat er maar liefst 55! De genomineerden werden verdeeld over 3 categorieën: Bedrijven met minder dan 50 werknemers, bedrijven met 50 tot 150 werknemers en bedrijven met meer dan 150 werknemers. In de 1e categorie ging FRS Fietsen uit Zwijndrecht er met de award vandoor. In de middelste categorie won DordtMij uit Dordrecht en in de categorie, met daarin de bedrijven met de meeste werknemers, wonnen Jumbo Sterrenburg uit Dordrecht en De Lange Wei uit Hardinxveld-Giessendam.


Terugblik 2018

In 2018 hebben we voor de tweede keer de Social Impact Award uitgereikt. De meest sociale ondernemer was, volgens de jury, Taxi Stam BV. Peute ging er met de publieksprijs vandoor.


Sociaal ondernemers in beeld

Naast Taxi Stam BV en Peute zijn er vele andere sociaal ondernemers actief. Bedrijven die ook mensen met een arbeidsbeperking aan een baan helpen. Het hebben van werk biedt voor deze mensen een goede basis om een zelfstandig(er) bestaan op te bouwen en actief aan de samenleving deel te nemen. We laten deze ondernemers graag zelf aan het woord. In onderstaand filmpje leggen de ondernemers uit wat social impact voor hen betekent:

Sociaal ondernemers in beeld (2018).