Peter Heijkoop zet medewerkers Jumbo in het zonnetje

Jumbo01Vanmiddag bracht Peter Heijkoop, Portefeuillehouder Werk & Inkomen van de Drechtsteden, een bedrijfsbezoek aan Jumbo Sterrenburg. Daar ontmoette hij medewerkers Monique en Giovanni. Monique is de 300e kandidaat die vanuit de Banenafspraak is geplaatst bij een sociaal ondernemer in de regio. Natuurlijk werden zij én Giovanni in het zonnetje gezet.


Over Jumbo

Jumbo Sterrenburg is van franchisenemer de heer Lemkes. Er zijn ongeveer 225 medewerkers in dienst waarvan 6 mensen vanuit Baanbrekend Drechtsteden. Diverse doelgroepen te weten Pro VSO jongeren, Max WW (met verminderende loonwaarde) Participatiekandidaten met loonwaarde 50-80. Het bedrijf is maatschappelijk betrokken, heeft oprechte aandacht voor de mensen en ze kijken goed naar de mogelijkheden van de kandidaat. Iedereen is gekoppeld aan een buddy. Ze zorgen ook voor een gezonde combinatie tussen oud en jong (diverse groep medewerkers).Jumbo02

De Banenafspraak

Mensen met een arbeidsbeperking hebben vaak moeite om een baan te vinden. Het kabinet wil dat zij zoveel mogelijk een baan bij een ‘gewone’ werkgever krijgen. Daarom heeft zij met organisaties voor werkgevers en werknemers de Banenafspraak opgesteld. Doel is dat er begin 2026 125.000 banen zijn bijgekomen voor mensen met een arbeidsbeperking, waarvan 25.000 banen in de overheidssector en 100.000 in de marktsector.