Succesverhaal: Binnen anderhalf jaar een Mbo-1 en Mbo-2 opleiding afgerond

Joey*, een rekenwonder, maar bovenal erg leergierig, ging aan de slag bij het inpakcentrum van leerwerkbedrijf Combigoods. Combigoods zag de kwaliteiten van Joey en gaf hem de kans zich verder te ontwikkelen in zijn loopbaan. Door Joey intensief te begeleiden en op te leiden heeft Joey al veel bereikt. Werkgever Combigoods neemt u graag mee in het unieke verhaal van Joey. 

In augustus 2019 kwam de stille en onzeker ogende Joey via WerkgeversServicepunt Baanbrekend Drechtsteden bij leerwerkbedrijf Combigoods in dienst. "Hij ging aan de slag in ons inpakcentrum. We zagen dat Joey zich op de achtergrond hield, hij deed gewoon zijn werk in alle rust en hij was altijd gericht op kwaliteit. De rekenkunsten van Joey vielen al snel bij iedereen van Combigoods op: hij kan enorm goed en snel hoofdrekenen. 


Combigoods heeft begeleidingsgesprekken met de werknemers. In de eerste begeleidingsgesprekken met Joey werden we verrast door zijn leergierigheid. Hij wilde graag een opleiding volgen, maar door de moeite die hij had met sociale interactie werd het volgen van een opleiding lastig. Maar dit hield Joey niet tegen.

Samen met onze begeleiding had Joey een plan gemaakt om een opleiding te gaan volgen. 1 februari 2020 startte hij met onze interne Mbo-1 opleiding 'assistent dienstverlening en zorg'. Al snel werd duidelijk dat de intelligentie van Joey maakte dat hij de opleiding versneld kon afronden. Het ging zelfs zo voorspoedig dat hij binnen anderhalf jaar de Mbo-1 en Mbo-2 logistiek medewerker opleiding succesvol had afgerond. Hij wilde graag door, maar vanaf niveau 3 kon de opleiding niet meer intern bij ons gevolgd worden. Joey vond dit erg moeilijk, maar uiteindelijk heeft hij toch de keuze gemaakt om door te gaan en op dit moment volgt hij de Mbo-3 BBL opleiding Logistiek teamleider bij Da Vinci. Bij deze opleiding ligt de focus op leiderschap, een mooie kans voor Joey om zich te richten op het verbeteren van zijn sociale vaardigheden. Joey wordt vanuit Combigoods intensief bij zijn opleiding begeleidt. Het is een uitdaging voor iedereen, maar een mooie mogelijkheid voor Joey om door te gaan groeien. 

Ondanks dat zijn sociale vaardigheden hem soms in de weg zaten,  heeft Joey nu al veel bereikt. Iedereen is trots op hem en is dit nog maar het begin van zijn loopbaan!" 


*Om privacy redenen is de naam van de persoon vervangen door een fictieve naam.