Leerwerkbedrijf Combigoods laat zien hoe sociaal ondernemen werkvloer verrijkt

Ober

Als onderdeel van de Landelijke Dag van de 1000 Voorbeelden heeft Baanbrekend Drechtsteden Frittella en Inpakcentrum.nl, beiden onderdeel van Combigoods en gevestigd in Papendrecht, beloond voor hun inzet op het gebied van sociaal ondernemen. Beide bedrijven hebben werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst, een vorm van inclusief ondernemen die onmisbaar is voor de Drechtsteden.

Rob Geus, onder andere bekend van de televisieprogramma's De Smaakpolitie en Red Mijn vakantie, is nauw betrokken bij Frittella. Rob heeft samen met het Papendrechtse pannenkoekenhuis het initiatief genomen om restaurant De Wensboom in Barendrecht te starten, waar mensen werken met een arbeidsbeperking. Rob zegt hierover: "Ik ken geen beter gemotiveerde mensen dan die uit onze doelgroep. Ik vind het belangrijk dat juist zij op de voorgrond treden. Vaak worden ze aan het werk gezet in bijvoorbeeld een magazijn waar ze weinig contact hebben met de buitenwereld. Waarom zetten we ze niet gewoon in de winkel neer waar ze direct klantcontact hebben?" Hij voegt daar lachend aan toe: "Sommigen zijn meer sociaal dan reguliere werknemers".


Vanzelfsprekend

Ook voor Christiaan van Engen, mede-eigenaar van Leerwerkbedrijf Combigoods, is sociaal ondernemen vanzelfsprekend: "Ooit begon ik als jobcoach en begeleidde mensen met diverse beperkingen. Ik zag de potentie in hen. Ik ben daarom gestart met een eigen onderneming, waarbinnen sociaal ondernemen centraal staat. Het kost je misschien wat meer tijd, geduld en coaching, maar de voldoening die je uit dit werk haalt is zoveel waard".

Over Frittella en Inpakcentrum.nl

Pannenkoekenhuis Frittella geeft mensen met een arbeidsbeperking of afstand tot de arbeidsmarkt een kans. Binnen het bedrijf, in een vertrouwde omgeving, worden arbeidsvaardigheden ontwikkeld en ritme en structuur opgedaan. Frittella heeft oog voor de kwaliteiten en wensen van haar werknemers, maar houdt daarnaast ook rekening met hun beperkingen. Inpakcentrum.nl is een logistiek leerwerkbedrijf en biedt mensen die lastig werk kunnen vinden in het reguliere bedrijfsleven een baan.

Social Impact

Frittella en Inpakcentrum.nl zijn nu typische voorbeelden van ondernemingen mét social impact. Bedrijven met het hart op de juiste plaats. Zo zijn er gelukkig meer. Benieuwd naar de sociaal ondernemers in de regio? En wat zij onder social impact verstaan? Bekijk dit interessante filmpje.