Baanbonus vanaf 1 november 2020 verlaagd

BaanbonusOp 7 juli 2020 jl. stemde de Drechtraad in met het voorgestelde pakket aan bezuinigingsmaatregelen door het Drechtstedenbestuur (DSB) van in totaal 2 miljoen euro in het sociaal domein in de Drechtsteden. Onderdeel van deze bezuinigingsmaatregelen is onder andere de verlaging van de baanbonus.


Vanaf 1 november worden de bedragen van de baanbonus verlaagd en is het niet langer mogelijk om de baanbonus te verlengen.


Wat verandert er?

- Bij een arbeidsovereenkomst van 6 maanden wordt de baanbonus verlaagd van € 2.000,- naar € 1.500,-.
- Bij een arbeidsovereenkomst van 12 maanden wordt de baanbonus verlaagd van € 4.000,- naar € 3.000,-.
-  U kunt per belanghebbende één keer een baanbonus ontvangen.


Wat betekent dit voor u?

Wanneer u een kandidaat met een bijstandsuitkering aan werk helpt, ontvangt u vanaf 1 november een lager bedrag per werknemer. Ook is het bedrag dat per werknemer wordt uitgekeerd eenmalig.


Let op bij plaatsing van kandidaten voor 1 november 2020

Is er sprake van een plaatsing van een kandidaat vóór 1 november? Zorgt u er dan voor dat u de baanbonus ook voor die datum bij ons aanvraagt, om de huidige bedragen van de baanbonus te ontvangen. Vraagt u na 1 november of later een baanbonus aan voor een kandidaat die voor 1 november is gestart, dan geldt de nieuwe regeling en ontvangt u dus een lager bedrag én kunt u de baanbonus eenmalig aanvragen.


Aanpassingen beleidsregels

In verband met bovenstaande bezuinigingsmaatregelen zijn de beleidsregels participatiewet aangepast. Deze aanpassingen werden op 8 oktober besproken in het Drechtstedenbestuur. Het Drechtstedenbestuur is akkoord met de aanpassingen van de beleidsregels. Deze worden op de website van Baanbrekend Drechtsteden gecommuniceerd.


Foldermateriaal

Bent u in het bezit van foldermateriaal met informatie over de baanbonus, waarop oude informatie staat? Denk aan informatiefolders van Baanbrekend Drechtsteden. Aan u het verzoek om deze na 1 november 2020 te vernietigen. Alvast bedankt voor uw medewerking. Op onze website vindt u de meest actuele informatie.